Gondry in de mix

Op het Amsterdamse openluchtfilmfestival Pluk de Nacht draait de nieuwste film van de Franse filmknutselaar Michel Gondry, The We and the I. Voor de festivaldagkrant Daily Pluk schreef ik een profiel van de regisseur, die inmiddels halverwege New York en Parijs woont. De research bracht inspiratie voor een Gondry-dessert, dat we gisteren uitprobeerden.

De Fransman in New York: het leidde me naar de New York Cheesecake. En dat raadselachtige flesje cola-extract dat we bij de toko vonden, zou dat niet perfect de hyperkinetische speelsheid van de vermaarde videoclipmaker kunnen vangen? Zeker gecombineerd met wat in alcohol gedrenkte gummibeertjes: terug naar de kindertijd met een volwassen bijsmaak.

Nou, nee dus. Vooral omdat dat extract eerder kaumgomballerig als cola-achtig bleek te smaken. Wat misschien leuk knipoogt naar Gondry’s nieuwste film, maar bar slecht smaakt. Die kaastaart was ronduit mislukt, dus, maar het bracht ons wél naar het volgende idee. Want wat als we die flauwe Amerikaanse cream cheese nou eens zouden vervangen door échte Franse stinkkaas…? Liefst door de couer de neufchâtel, die ooit de inspiratie was voor een mislukte Amerikaanse variant. Dat wordt dus het volgens experiment. En die drankbeertjes houden we er ook in…

Reacties zijn uitgeschakeld voor dit bericht.