Een bord vol Burton

Voor ons eerste proefdiner richtten we ons op Tim Burton. Niet perse één van onze favorieten – zeker de laatste jaren niet meer – maar wel een filmmaker met een volstrekt eigen en zeer herkenbare stijl.

Zwart-wit, dat is natuurlijk de eerste gedachte die ons bij Burton te binnen schoot. Da’s nog niet zo simpel bij eten. Hier vonden we wel wat ideeën. Het menu dat Burton zelf vorig jaar samenstelde was wat te specifiek op Alice in Wonderland gericht. Stiekem wilden we eigenlijk zwarte kip klaarmaken, maar die was niet op korte termijn te krijgen, en ook zwarte knoflook bleek voor dit moment nog even een brug te ver.

Bovendien is het eigenlijk net anders bij Burton, zeker in zijn beste films. Neem Edward Scissorhands: daarin staat inderdaad een zwart-wit personage centraal, maar die beweegt zich door een felgekleurde zuurstokwereld. Dat kwam in het bewerkelijke maar zéér smakelijke toetje uitstekend naar voren.

HET MENU

Aperitief: Frigide Bloody Mary
Bloody Mary-ijsblokjes | wodka

Voor: Bietjes en knoflook
in zoutkorst gebakken rode biet | bietengelei | mousse van gepofte knoflook

Hoofd: Paddestoelen en linzen
paddestoelenpakketjes | in bouillon gekookte linzen met zongedroogde tomaten

Na: Bloementuin met appel en geitenkaas-indringer
geleirondjes | bereidingen van appel | geitenkaasmousse

Reacties zijn uitgeschakeld voor dit bericht.