foto Griet Hendrickx, MOOOV

Op retraite in Turnhout

In het kader van het Slow Criticism retreat van de Filmkrant, gehouden tijdens het filmfestival MOOOV in het Belgische Turnhout kookten we een driegangen-lunch voor een groep van twintig filmcritici. Vrijwel vegetarisch – wormen en een sprinkhaan leverden de proteïnen.

Niet alleen de critici waren in Turnhout om aan hun verschillende projecten te werken; ook voor ons was het een kans om ons idee te scherpen en aan een kritisch publiek te presenteren. We vroegen alle eters dan ook om een kort commentaar te schrijven; een greep hieruit zullen we in de komende dagen publiceren. Voor nu: het menu en een kleine foto-impressie.

HET MENU

Voor: Hitchcock’s Obsession
“A leggy blond seen through a rear window”
rijstpapier | asperge | makreel | champagnesaus

Hoofd: Von Trier’s Insanity
“All-natural salad with a touch of religious plague”
quinoa | rauwe groenten en kruiden | pittige sprinkhaan

Na: Burton’s Corpse Bride
“Bittersweet wedding of heaven and earth”
chocolademousse | meelwormen | granaatappel

 

Reacties zijn uitgeschakeld voor dit bericht.